18/02/2020

Het publiek in Noordwijk kent de actie steeds beter en doneert de D.E-koffiepunten ruimhartig. Daardoor kan de Voedselbank op maar liefst 432 pakken koffie rekenen.

Vorige week is een record aantal pakken koffie aangeboden aan Voedselbanken Nederland. In de decembermaand zamelden de Nederlandse Lionsclubs D.E-waardepunten in, die door Douwe Egberts werden verzilverd voor pakken koffie. Nog nooit moest de koffiebrander zoveel pakken koffie leveren!

Als blijk van waardering verhoogde Douwe Egberts het aantal pakken koffie nog eens met 20%. De oer-Nederlandse koffiebrander bood maar liefst 134.000 pakken koffie aan. Wederom symbolisch aan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Froger: “We denken altijd zo gewoon om effe ’n bakkie koffie te doen, maar voor te veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Koffie is duur en bederft niet en zit dus maar zelden in een voedselpakket”. René Froger kondigde aan dat hij de volgende editie van de actie wederom van harte zal ondersteunen. En naar de koffiebrander grapte hij in onvervalst Amsterdams “En jullie doen ook weer mee! Douwen maar Egberts”.

 

Lionsclub Noordwijk stroopte ook de mouwen weer op om zoveel mogelijk punten in te zamelen. Dit jaar geholpen door de inzamelpunten van Albert Heijn, Dirk en de Bibliotheek.

De Voedselbank in Noordwijk mag rekenen op maar liefst 432 pakken koffie. Concreet betekent het dat iedere cliënt van de Voedselbank minstens eenmaal per maand een pak koffie in het pakket mag verwachten.