17/02/2019

Mooie actie:

Tijdens de 7e nationale inzamelactie van Lionsclubs en de Voedselbanken in december vorig jaar werd een recordaantal koffiepunten ingezameld. Meer dan 63 miljoen waardepunten werden op Valentijnsdag overhandigd aan Douwe Egberts. De koffiebrander verhoogde dit aantal met een aanzienlijke bonus en bood René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland, vervolgens symbolisch 130.000 pakken koffie aan.

Wat 7 jaar geleden begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is al jaren uitgegroeid tot een grootse nationale happening. Elk jaar worden miljoenen D.E-waardepunten ingezameld en vervolgens bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie ten behoeve van de Voedselbanken. Dit jaar werd een recordaantal van ruim 63 miljoen koffiepunten ingezameld. Ellen van der Linde, marketingmanager bij Douwe Egberts: “Koffie verbindt mensen, en dat willen wij bij D.E ook graag. Daarom vinden wij deze actie zo sympathiek en zetten we er graag een behoorlijke bonus bovenop”. De pakken koffie komen ten goede aan Voedselbanken Nederland en zullen in de komende weken worden verdeeld over de diverse vestigingen. Hiermee heeft ieder gezin dat aangewezen is op een Voedselbank het hele komende jaar minimaal 1 pak koffie per maand. Koffie is een ‘eerste levensbehoefte’ en brengt mensen dichter bij elkaar, maar is ook duur en bederft niet. Het komt daardoor maar zelden in het voedselpakket van de Voedselbanken terecht. En wat is er dan mooier dan juist op Valentijnsdag vele medemensen te verblijden met een heerlijk kopje koffie.

In de lokale supermarkten in Noordwijk hebben ook de inzamelbussen gestaan afgelopen december. De inzameling heeft voor de Noordwijkse Voedselbank als resultaat dat er 96 pakken koffie hun kant op komen.  Gelukkig kunnen mensen de koffiepunten van DE blijven sparen en komende december zal de 8ste editie van start gaan. Met hopelijk weer een goed resultaat.