09/07/2021

Samen met een groot aantal andere Lionsclubs in Nederland bracht Lionsclub Noordwijk een bedrag van € 335.000 bij elkaar voor de inrichting van ouder-kind-kamers in het Prinses Maxima Centrum. Onder meer door de verkoop van knuffelleeuwtjes, hebben de Lions het benodigde geld ingezameld. Op 29 juni overhandigde een delegatie van de Lions een cheque met het bedrag aan de raad van bestuur van het Prinses Maxima Centrum.

Sinds medio 2018 worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Prinses Máxima Centrum behandeld. Hier is alle kennis en ervaring op het gebied van kinderoncologie

samengebracht. Zo krijgt elk kind met kanker de beste behandeling en heeft het een grotere kans om te overleven. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker en nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte.

Dit landelijk centrum voor de behandeling van kinderkanker heeft 85 zogenaamde ouder-kind kamers. Deze kamers geven de ouders de mogelijkheid om dag en nacht bij hun kind te zijn en het kind een ‘thuisgevoel’ te geven. Deze kamers waren toe aan een grondige renovatie, waarvoor het geld ontbrak bij het Prinses Maxima Centrum.